Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ενδεικτικό του νέου οργίου νοθείας που ετοιμάζουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στη Φθιώτιδα είναι το γεγονός που καταγγέλλουν τρεις συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Συγκεκριμένα, οι Σταύρος Ανδριώτης, Αναστάσιος Μαγγαφάς και Παναγιώτης Πολίτης καταγγέλλουν ότι έλαβαν πρόσκληση να συμμετέχουν σαν αντιπρόσωποι στο συνέδριο του διασπαστικού «Εργατικού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας» (ΕΚΠΕΦ), χωρίς ωστόσο να έχουν υπάρξει ποτέ υποψήφιοι για αυτό και χωρίς το σωματείο τους να έχει πραγματοποιήσει ποτέ σχετικές εκλογές!
Θυμίζουμε ότι το Νοέμβρη του 2016 συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ αποφάσισαν τη διάλυση του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας (ΕΚΦ), με σκοπό να μην τους αποδοθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία είχε έρθει (μεταξύ άλλων είχε επιβληθεί στο ΕΚΦ πρόστιμο σχεδόν 850.000 ευρώ, για παρανομίες και παρατυπίες σχετικά με τη συμμετοχή του σε επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης, στα οποία πήρε μέρος με ευθύνη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ που αποτελούσαν την πλειοψηφία της διοίκησης).
Η ΔΑΣ είχε αναδείξει τις ευθύνες της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας και είχε προτείνει οποιαδήποτε απόφαση για το ΕΚΦ να ληφθεί από τα πρωτοβάθμια σωματεία μέσα από γενικές συνελεύσεις και το πρόστιμο να πληρωθεί κεντρικά από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.
Μετά τη διάλυση του ΕΚΦ, σωματεία με ταξικό προσανατολισμό προχώρησαν στην ίδρυση του νέου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας (ΕΚΛ), το Δεκέμβρη του 2016. Παρά το ξεκάθαρο κάλεσμα του νέου ΕΚΛ για συμμετοχή όλων των σωματείων, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς νοθείες και μηχανισμούς δημιουργίας πλασματικών συσχετισμών, οι ίδιες παρατάξεις που διέλυσαν το ΕΚΦ, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, προχώρησαν στη δημιουργία ενός δεύτερου διασπαστικού εργατικού κέντρου (ΕΚΠΕΦ). Και όπως φαίνεται... παλιά τους τέχνη κόσκινο!
Η καταγγελία των τριών συνδικαλιστών
Οι τρεις συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, και άλλοι εργαζόμενοι, είχαν εκλεγεί αντιπρόσωποι για το ΕΚΦ που διέλυσαν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και όχι για το νέο διασπαστικό ΕΚΠΕΦ. Παρ' όλα αυτά, έλαβαν πρόσκληση αντιπροσώπου για να συμμετέχουν στο συνέδριο του ΕΚΠΕΦ!
«Η έκπληξη και η απορία μας», σημειώνουν μεταξύ άλλων στη δήλωσή τους, «προκύπτει από το γεγονός ότι τόσο εμείς (οι τρεις) όσο και άλλοι πρώην αντιπρόσωποι στο ΕΚ Νομού Φθιώτιδας δεν έχουμε εκλεγεί, δεν έχουμε εξουσιοδοτηθεί από κανέναν συνάδελφό μας εργαζόμενο στη ΛΑΡΚΟ και δεν μπορούμε να είμαστε αντιπρόσωποι στο συγκεκριμένο ΕΚ, αφού στο Σωματείο της ΛΑΡΚΟ δεν έχουν πραγματοποιηθεί αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων στο ΕΚΠΕΦ μετά την ίδρυσή του».

Οπως υπογραμμίζουν, «δεν μπορεί αντιπρόσωπος εκλεγμένος σε νομικό πρόσωπο που διαλύθηκε στις 6/11/2016, δηλαδή το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, να πάει να ψηφίσει σε άλλο νομικό πρόσωπο, εν προκειμένω το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, που ιδρύθηκε στις 21/12/2016, χωρίς να είναι εκλεγμένος σε αυτό (...) Τώρα δείχνουν τους πραγματικούς σκοπούς, διέλυσαν εικονικά το Εργατικό Κέντρο Νομού Φθιώτιδας για να μην πληρώσουν τα πρόστιμα και να "βγάλουν λάδι" τις παρατάξεις τους, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που ευθύνονταν για αυτήν την κατάσταση. Είναι αδίστακτοι, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η παραμονή στις καρέκλες του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό. Θυμίζουμε ότι ως εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του ΕΚ Νομού Φθιώτιδας δώσαμε τη μάχη να μη διαλυθεί, προτείναμε να πληρώσουν αυτοί που είχαν την ευθύνη των σεμιναρίων και "συμμετείχαν" σε αυτά».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.