Απριλίου 2016

Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφοι οικοδόμοι,
Την Τρίτη 10 Μαίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας – Πλατεία Διάκου – Λαμία μετα απο απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου μας θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου μας με θέματα:
  1. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
  3. ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
  4. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016
  5. ΕΚΛΟΓΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Έλα να ακούσεις, να μιλήσεις και να συμβάλεις για να πάρουμε αποφάσεις για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας. Ήρθε η ώρα να πούμε φτάνει πια. Αρκετά ματώσαμε για να σωθούν οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, οι κατασκευαστές, οι εφοπλιστές και όλα αυτά τα παράσιτα που μας πίνουν το αίμα για να θησαυρίζουν.
                                 Έλα να αποφασίσουμε για το πώς θα διεκδικήσουμε:
  • Μέτρα ανακούφισης των ανέργων. Την επαναφορά της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα επίπεδα του 2009.
  • Να ανοίξουν έργα που έχουν ανάγκη οι εργάτες (εργατικές κατοικίες, σχολεία, αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης κ.α.)
  • Διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων για να συνταξιοδοτηθούν οι συνάδελφοι που λόγω της ανεργίας δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα.
  • Να αντιπαλέψουμε τη νέα επίθεση που ετοιμάζουν στο ασφαλιστικό με αύξηση των ορίων ηλικίας αλλά και των απαραίτητων ενσήμων για τη συνταξιοδότηση. (στα 6000 ένσημα από 4500).

Γίνε η φωνή του Συνδικάτου.

Κινητοποίησε τους συναδέλφους που γνωρίζεις, τους άνεργους οικοδόμους που ξέρεις. Και εδώ θα αποδείξουμε την δύναμή μας. Είναι υπόθεση όλων μας. Η αποχή είναι συνενοχή.

Σημειώνουμε επίσης ότι, για τη συμμετοχή των Μελών στην εκλογή της εφορευτικής επιτροπής απαραίτητα είναι:
  1. Η οικονομική τακτοποίηση.
  2. Το βιβλιάριο υγείας του ΙΚΑ.
  3. Το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο» που στηρίχτηκε από το ΠΑΜΕ ενισχύθηκε σημαντικά στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας, κατακτώντας ξανά την πλειοψηφία στη διοίκηση και καταγράφοντας αύξηση σε ψήφους, έδρες στο ΔΣ και αντιπροσώπους για το Εργατικό Κέντρο.
Σε ανακοίνωσή του, το «Ενωμένο Συνδικάτο» χαιρετίζει την αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου των κατασκευών, τονίζοντας ότι, οι οικοδόμοι της Αρτας με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με μεγαλύτερη μαζικότητα και συσπείρωση στο συνδικάτο τους. Απάντηση στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Σημαντική ήταν η συμμετοχή από τα μεγάλα εργοτάξια της Ιόνιας Οδού, ως αποτέλεσμα των παρεμβάσεων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αρτας και του Εργατικού Κέντρου Αρτας, μαζί με την Ομοσπονδία Οικοδόμων και τα Συνδικάτα Ιωαννίνων και Αγρινίου. Εργαζόμενοι από τα εργοτάξια στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο «Ενωμένο Συνδικάτο», κάνοντας πράξη το σύνθημα: «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης» και συμβάλλοντας στο θετικό αποτέλεσμα για τις ταξικές δυνάμεις.

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν: 293 (το προηγούμενο 3χρονο είχαν ψηφίσει 264)
Άκυρα: 3
Έγκυρα: 290
Έλαβαν:
«ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», 255 ψήφους (από 205 το 2013), 8 έδρες (από 7), 13 αντιπροσώπους για το ΕΚ Άρτας(από 10), 3 αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (από 3).
«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ», 35 ψήφους (από 55 το 2013), 1 έδρα (από 2), 2 αντιπροσώπους για το ΕΚ Αρτας (από 3), κανέναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία Οικοδόμων (όπως και το 2013).

Αποτέλεσμα που δίνει δύναμη, κόντρα σε όσους προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές

Στην ανακοίνωση του «Ενωμένου Συνδικάτου» τονίζεται ότι απαράδεκτη ήταν η στάση του ψηφοδελτίου «Πρωτοβουλία Οικοδόμων», που στηρίζεται από τις δυνάμεις ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς καθ' όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών προσπάθησαν να βάλουν εμπόδια στη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και τη μαζικοποίηση του συνδικάτου.
Μετά από ενστάσεις και μια κατάπτυστη ανακοίνωση - καταγγελία που δημοσίευσαν, κατά της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής για παράταση των αρχαιρεσιών κατά μια ημέρα, έφτασαν στο σημείο την ημέρα της παράτασης να αφαιρέσουν τα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» που ήταν τοποθετημένα στο τραπέζι από την εφορευτική επιτροπή, δημιουργώντας τεχνητή όξυνση και καθυστέρηση στην έναρξη της εκλογικής διαδικασίας. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε με τα εναπομείναντα ψηφοδέλτια που είχε στη διάθεσή της η εφορευτική επιτροπή.
Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τον τυχοδιωκτισμό των δυνάμεων ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και το ρόλο τους ως 5η φάλαγγα στο εργατικό κίνημα, όπου ενώ ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη μικρή συμμετοχή των εργαζόμενων, ταυτόχρονα βγάζουν στην κυριολεξία «σπυράκια» όταν διαπιστώνουν ότι τα σωματεία με ταξικό προσανατολισμό που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων Άρτας, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αυξημένης ανεργίας στο κλάδο των κατασκευών και εργοδοτικής τρομοκρατίας, παλεύουν και καταφέρνουν να συσπειρώνουν περισσότερους εργαζόμενους.
Το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, δίνει δύναμη και κουράγιο ώστε πιο μαχητικά να συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα, της ταξικής πάλης, που επιβάλλεται να γίνει υπόθεση όλων μας, για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου, της ΕΕ, που συνεχίζεται και με τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Και καταλήγει το κείμενο: «Η νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί άμεσα, χωρίς χρονοτριβή θα προχωρήσει στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο με την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας».

1. Στις 22 / 4 / 2016 αρχίζει από τα Υποκ/τα του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. η καταβολή Δωροσήμου του Α' Τετραμήνου του 2016.

2. Η πληρωμή θα γίνει στο χρονικό διάστημα από 22 / 4 / 2016 μέχρι 13 / 5 / 2016,κατά τις ημερομηνίες 22, 25, 26, 27 / 04 / 2016 και 9, 10, 13 / 5 / 2016 εντός του πρωϊνού ωραρίου λειτουργίας των Υποκ/των.

    Δικαιολογητικά πληρωμής:

  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.


  • Για τους απογραφέντες μέχρι 3/2/2002 η προσκόμιση ΔΑΤΕ ή Βιβλιάριο Εντολών Ασφάλισης ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.


  • Για τους απογραφέντες από 4/2/2002 και μετά η προσκόμιση της Βεβαίωσης Απογραφής Ασφαλισμένου ή Απόσπασμα Λογαριασμού Ασφαλισμένου.

3. Το δωρόσημο καταβάλλεται και μέσω Τραπεζών σε όσους οικοδόμους εκδήλωσαν επιθυμία και υπέβαλαν την σχετική αίτηση - δήλωση. Ειδικά για τους παραπάνω η κατάθεση του δικαιούμενου ποσού δωροσήμου στον τραπεζικό τους λογαριασμό θα πραγματοποιηθεί την 22 / 4 / 2016.

Για περισσότερες πληροφορίες να απευθυνθούν στο Υποκ/μα της περιοχής τους.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ      

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.