Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Ανακοίνωση του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να διεκδικήσουν υπογραφή ΣΣΕ και ενιαίο κρατικό φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με συμμετοχή της ΛΑΡΚΟ σε αυτόν απευθύνει το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο».
Τονίζει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταδείξουν τις ευθύνες για την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ, τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, της ΕΕ και όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτή και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την Παρασκευή 24-06-2016 στην αίθουσα του ΕΚ Εύβοιας πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση (Συντονιστικό) των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ με θέμα: “Πορεία της ΛΑΡΚΟ και υλοποίηση αποφάσεων” που είχαν παρθεί στο προηγούμενο Συντονιστικό και επικυρώθηκαν στη Γενική Συνέλευση μέσα από την 3μηνη εξουσιοδότηση που δόθηκε στο Σωματείο.
Οι αποφάσεις που πάρθηκαν την Παρασκευή, κατά πλειοψηφία, είναι: “Να απαιτήσουμε οι εργαζόμενοι φθηνό ρεύμα, την επιστροφή ΦΠΑ, τη λύση για τις κρατικές ενισχύσεις και της παλιάς ΛΑΡΚΟ”. Με αυτά τα αιτήματα ο κυβερνητικός - εργοδοτικός αποφάσισε να υλοποιηθεί μια ημερίδα στις 08-07-2016 με καλεσμένους κόμματα και φορείς, με παράλληλη 4ωρη στάση εργασίας την ίδια ημέρα και μια 24ωρη απεργία στο τέλος Ιούλη με αρχές Αυγούστου.
Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Το ΕΑΜ διαφώνησε με τα αιτήματα και την τακτική της πλειοψηφίας και τοποθετήθηκε ως εξής: Τους είπαμε πως σήμερα υπάρχει τεράστια πείρα για να βγάλουμε συμπεράσματα Έχουμε πραγματοποιήσει στη ΛΑΡΚΟ δεκάδες ημερίδες διανθισμένες με απεργιακές κινητοποιήσεις για να “φαινόμαστε” και αγωνιστές με αυτά τα αιτήματα, που υπηρετούν τα συμφέροντα των καπιταλιστών (επιδοτήσεις, φτηνό ρεύμα, άλλα προνόμια), φορτώνοντας νέα βάρη στο λαό και το αποτέλεσμα είναι κάθε φορά να είμαστε και σε πιο δύσκολη θέση.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από αυτή τη λογική του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού, όχι μόνο δεν σταματήσαμε την τρομοκρατία της εκάστοτε κυβέρνησης και των συνδικαλιστών τους για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αλλά αντίθετα, με το πέρασμα του χρόνου έχουμε χάσει δικαιώματα, πλουτίζοντας τους καπιταλιστές.
Τεκμηριώσαμε και με άλλα παραδείγματα πως τα αιτήματα που βάζει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι εργοδοτικά, υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου όπως οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ τα παρουσιάζουν στο λαό, ως εθνικό στόχο για να δέχονται αδιαμαρτύρητα τη ληστρική εκμετάλλευση των καπιταλιστών. Οι εργαζόμενοι το μόνο που θα κερδίσουμε μέσα από αυτή την τακτική είναι να ρίχνουμε “νερό στο μύλο” που αλέθει τα δικαιώματά μας.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι: Η συμβιβασμένη ηγεσία της ΠΟΕΜ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΜΕΤΑ) κέρδισε φθηνό ρεύμα για τις χαλυβουργίες, οι συνάδελφοι χαλυβουργοί το μόνο που πήραν από αυτό είναι απολύσεις, διαθεσιμότητες, μειώσεις μισθών, απλήρωτη εργασία. Οι μόνοι που κέρδισαν από αυτό είναι οι ιδιοκτήτες των χαλυβουργιών.
Τους καλέσαμε να αλλάξουν έστω και τώρα ρότα. Να ονοματίσουν τους υπεύθυνους και να μην κρύβονται πίσω από το “δεν πολιτικολογούμε” για να τους βγάλουν λάδι επειδή τους στηρίζουν. Να ονοματίσουν πως υπεύθυνοι για την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Είναι η ΕΕ και όλα τα κόμματα που στηρίζουν αυτή και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και οι διορισμένες Διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ, όχι γιατί έκαναν λάθη, αλλά γιατί συνειδητά υλοποιούν την πολιτική τους.
Σε αυτήν τη βάση, τους καλέσαμε να ξεσκεπάσουμε τεκμηριωμένα τους υπεύθυνους, να τους τρίψουμε στη μούρη πως δεν είναι μονόδρομος η κατάσταση που μας παρουσιάζουν, να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι μέσα από τη δική μας πρόταση για τη ΛΑΡΚΟ που είναι:
Διεκδικούμε:
Ενιαίο κρατικό φορέα Μεταλλευτικής Βιομηχανίας. Συμμετοχή της ΛΑΡΚΟ σε αυτόν τον φορέα με τον εκσυγχρονισμό της, την αξιοποίηση του νικελίου (Νi) μέσα από την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα και την αξιοποίηση όλων των υποπροϊόντων, προστατεύοντας το περιβάλλον. Στόχος να ικανοποιεί τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ως λαϊκή κοινωνική ιδιοκτησία και όχι ως μέσο πλουτισμού των καπιταλιστών με την εκμετάλλευση του πλούτου και του μόχθου των εργαζομένων.
Τους καλέσαμε επάνω σε αυτή την πρόταση να πατήσουμε και να διεκδικήσουμε άμεσα, τώρα, όλα τα δίκαια αιτήματά μας για ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, μέσα από τη διεκδίκηση και υπογραφή μιας ΕπΣΣΕ, όπως έχουμε αποφασίσει στις Γενικές Συνελεύσεις εδώ και πολλά έτη και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός τα έχει πνίξει.
Τους απαντήσαμε πως δεν τεκμηριώνεται πουθενά στον κόσμο η επιχειρηματολογία τους πως “αν στη ΛΑΡΚΟ δοθεί φθηνό ρεύμα, αν λυθεί το ζήτημα με τις ενισχύσεις και την παλιά ΛΑΡΚΟ, η ΛΑΡΚΟ μπορεί να ζήσει ως έχει”. Χιλιάδες επιχειρήσεις κλείσανε που δεν αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα. Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ δεν διασφαλίζεται αν δεν αλλάξει το κριτήριο παραγωγής και από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που εξυπηρετεί σήμερα να έχει ως κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών.
Με αυτή την τοποθέτηση είπαμε ΟΧΙ στην ημερίδα που θα δώσει βήμα στους υπεύθυνους για να μας πουν για μια άλλη φορά παραμύθια. Είπαμε ΟΧΙ στην 24ωρη με αυτά τα αιτήματα που μπαίνουν. Τους προτείναμε αν θέλουν να υιοθετήσουν την τοποθέτησή μας και με αυτή να πάμε σε ΓΣ για να αποφασίσουμε οι εργαζόμενοι δημοκρατικά τις μορφές αγώνα που θα κάνουμε.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
Φυσικά, δεν είχαμε αυταπάτες πως θα πείσουμε τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό να αφήσει την πολιτική που ασπάζεται και να παλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων.
Θεωρούμε πως η ευθύνη είναι στον καθένα μας να προβληματιστεί, να βγάλει συμπεράσματα και να απαντήσει στις εκλογές του Σωματείου με τη συσπείρωση με το ΕΑΜ, με την ψήφο για το τι Σωματείο θέλουμε και έχουμε ανάγκη.
ΥΓ: Απάντηση στις κουτοπονηριές που βάζουν η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ στις τελευταίες ανακοινώσεις: Αλισβερίσι δεν είναι να απαιτείς τα δίκια των εργαζομένων. Αλισβερίσι είναι να ξεπουλάς τις 3ετίες, τους Β - Μ, τα χρήματα των αναβαθμίσεων, το οργανόγραμμα και άλλα δεκάδες δικαιώματα των εργαζομένων, για να σου δίνει η εκάστοτε Διοίκηση δυνατότητα συνδιοίκησης για να κατοχυρώνεις την καρέκλα».

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.