Α ΑΔΕΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΑΔΕΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ ΑΔΕΙΑ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΔΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΔΕΙΑ AIDS ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΑΡΓΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΥΤΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΔΕΙΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΒΛΑΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ Γ ΓΑΜΟΣ ΓΑΜΟΣ ΑΔΕΙΑ ΓΑΜΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΕΝΗΣΗ ΓΕΝΗΣΗ ΑΔΕΙΑ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΔΩΡΟ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ Ε.Γ.Σ.Σ.Ε ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΟΑΕΔ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΓΟΣΗΜΟ ΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΛΑΡΚΟ ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ ΟΑΕΔ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΜΕ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ONLINE

Επαναβεβαιώθηκε το αρχικό πρόστιμο 900.000 euro που είχε επιβληθεί απο το ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία(ΔΑΣ) Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ (τη στηρίζει το ΠΑΜΕ) στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας τοποθετούνται πάντα υπεύθυνα και πάντα ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη τους εργατοϋπάλληλους της Φθιώτιδας.

Εκδόθηκε σε 2ο βαθμό η απόφαση για την υπόθεση των σεμιναρίων που γίνονταν υπό την αιγίδα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας και για τα οποία είχε παρέμβει το ΣΔΟΕ. Επαναβεβαιώθηκε το αρχικό πρόστιμο που είχε επιβληθεί. Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του, με ότι συνέπειες έχει αυτό για την λειτουργία του. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Εργατικό Κέντρο, που κινδυνεύει με οικονομικό στραγγαλισμό.

Η ΔΑΣ εξ’ αρχής είχε τοποθετηθεί αρνητικά. Είχε καταδικάσει τα σεμινάρια και είχε τονίσει ότι στόχος τους είναι η αλλοτρίωση των συνδικαλιστικών στελεχών και ο εκμαυλισμός της συνείδησης των εργαζομένων. Ότι είναι χρήματα των εργαζομένων, μέρος της απλήρωτης εργασίας τους, της υπεραξίας που παράγουν με τη δουλειά τους. Ότι τα διαχειρίζεται η αστική τάξη και οι κυβερνήσεις της, αξιοποιώντας τον πρόθυμο κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Γι αυτό η ΔΑΣ δεν συμμετείχε σε κανένα, ούτε είχε υποδείξει εργαζόμενους για να παρακολουθήσουν τέτοια σεμινάρια. Αντίθετα είχε καταγγείλει τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που τα αποδέχονταν και τα υλοποιούσαν. Τούς είχε υπογραμμίσει, μάλιστα, τις πολιτικές και άλλες ευθύνες που αναλάμβαναν απέναντι στην εργατική τάξη της οποίας τα συμφέροντα υποτίθεται υπηρετούσαν. Και για τη συγκεκριμένη στάση της δέχτηκε επίθεση, ειρωνεία μέχρι και λοιδορία από μέρους τους και από μερίδα εργαζομένων που δεν κατανοούσαν τότε τη θέση της.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν όσα, χρόνια τώρα, λέει το ταξικό κίνημα για το ρόλο αυτών των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Με ρουσφέτια και χρηματικές απολαβές εξασφαλίζουν τους ψηφοφόρους τους, διαμορφώνοντας για λογαριασμό τους ευνοϊκούς συσχετισμούς δύναμης στα συνδικάτα. Παράλληλα εξασφαλίζουν και τους χειροκροτητές των κομμάτων τους. Μπορεί να αλλάζουν πρόσωπα ή ταμπέλες στο πέρασμα του χρόνου, όμως ο ρόλος τους παραμένει ο ίδιος.

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Να ζωντανέψουν τα συνδικάτα με τη δραστήρια συμμετοχή τους. Να εξουδετερώσουν την παραλυτική δράση του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, αλλάζοντας τις πλειοψηφίες. Να κάνουν πράξη την ανάγκη ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Το επόμενο διάστημα, η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων με επίκεντρο τα Εργασιακά, την υπονόμευση ακόμα περισσότερο των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ, τις ομαδικές απολύσεις και ένα νέο, χειρότερο συνδικαλιστικό νόμο. Αυτή η νέα επίθεση, συνδυασμένη με τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στους χώρους δουλειάς, απαιτούν εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που να έχει καθαρό πρώτα και κύρια τον αντίπαλο: Την κυβέρνηση και τους μονοπωλιακούς ομίλους, οι οποίοι ωφελούνται και θα επωφεληθούν ακόμα περισσότερο από τη νέα αντεργατική επίθεση.

Χρειάζεται γι αυτό να αναπτυχθεί κοινή δράση με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που ξεζουμίζουν τους εργάτες. Να περάσει το ταξικό κίνημα στην αντεπίθεση.

ΛΑΜΙΑ 20/6/2016


Πόρισμα - καταπέλτης του ΣΔΟΕ για το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας!

ΣΔΟΕ και Εισαγγελείς στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας... 

Πρόστιμο ΣΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο για τα "αμαρτωλά" σεμινάρια 

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.